Morten Rask udnævnes til major

LRGNE: Morten Rask, Chefen for SSR, udnævnt til major.
Foto: Chefen for SSR Morten Rask udnævnes til major.

[LRGNE] Chefen for SSR, Morten Rask udnævnt til major. Morten Rask har været fastansat som chef for SSR siden 2017, men har også tidligere været chef for enheden.

03-10-2019


Af Landsdelsregion Øst

Morten Rask er udnævnt til major.

Når man møder Morten Rask er der ingen tvivl. Han har en passioneret tilgang til sit arbejde. Tilbage i 1989 blev han værnepligtig. Nu er det blevet til over 30 år i militæret. I dag er major Morten Rask dels chef for SSR, dels løser han opgaver i Operationssektionen i Landsdelsregion Øst.

Tilbage i 1996 stiftede han første gang bekendtskab med regionsarbejdet. Dengang startede han patruljetjeneste op. I 2000 tog han orlov i to år for at starte eget firma. Ved siden af var han dog frivillig i SSR, både som efterretningsofficer og siden som chef, så han bevarede tilknytningen til militæret.

For Morten Rask var der dog ingen tvivl om, at han skulle tilbage til militæret. Først som reserveofficer og siden igen som fastansat. Morten har siden haft to udsendelser for Frømandskorpset i Afghanistan, hvor han bl.a. havde opgaver med uddannelse af afghanske specialtropper. Siden 2017 har major Morten Rask været chef for SSR.

Vi ønsker Morten Rask tillykke med udnævnelsen.

— 

Denne artikel blev udgivet først gang af LRGNE via regionens facebook den 03. oktober 2019: https://www.facebook.com/HJV1949/photos/a.1787748431455883/2499881793575873/?type=3&theater 

FAKTA OM SSR
Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) er Hjemmeværnets nationale specialenhed indenfor patruljetjeneste og indhentning af informationer under vanskelige taktiske forhold.

Enheden skal kunne støtte løsningen af Hjemmeværnets og Forsvarets nationale og internationale opgaver, og herunder kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker, med stabspersonel og patruljer.

SSR består af frivillige soldater fra hele landet, der er særligt udvalgt, uddannet og udrustet. Både optagelsesforløbet og den videre uddannelse stiller store krav til den enkelte soldat.

SSR er operativt underlagt Landsdelsregion Øst, og kan som national enhed indsættes i hele landet. SSR er placeret i Høvelte, Sjælland (ØST) og i Brabrand, Jylland (VEST). Ansøgere fra hele landet skal kontakte SSR direkte på telefon 70226504 – info@ssr.dk – www.ssr.dk for mere information. 


Læs også:
Træn til optagelse i SSR – tips og triks til din træning til SSR Optagelseskursus.

Tiden på rekognoscering er sjældent spildt – 60 år med Hjemmeværnets specialenhed.

Chefen for Hjemmeværnet om SSR – i anledning af markering af 60 året for enhedens ophav. 

SSR træner fjernopklaring bag fjendens linjer – om fjernopklaringsøvelse og besøg fra LRGNE.